Het Watersportverbond, HISWA Vereniging en TMG/Bohil Media werken samen om zo veel mogelijk nieuwe mensen kennis te laten maken met de watersport. Zo valt de Dag van de Watersport, een initiatief van het Watersportverbond dit jaar op 30 april, samen met de Nationale Zeildag van HISWA Vereniging. Samen met TMG/Bohil Media trappen de watersportorganisaties de Week van de Watersport af en maken het tussen 30 april en 8 mei mogelijk dat zo veel mogelijk mensen het water op gaan.

De drie partijen werken samen om de verschillende initiatieven te synchroniseren waarmee mensen kennis kunnen maken met de watersport. Liefhebbers kunnen tijdens de Week van de Watersport door het hele land terecht bij verenigingen, vaarscholen en watersportbedrijven. Op 30 april houden honderden verenigingen en vaarscholen open huis en verzorgen clinics, wedstrijden, toertochten en demonstraties. De Week van de Watersport geeft daarnaast aandacht aan andere mogelijkheden om op het water te recreëren. Watersportbedrijven doen dit door gratis proefvaarten aan te bieden, spelvormen en demonstraties te organiseren en door in de periode van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei korting te geven op hun diensten of producten.

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond:

“Het is geweldig dat verenigingen, vaarscholen en andere watersportlocaties met elkaar samenwerken om meer mensen te laten kennismaken met de watersport en laten zien hoe leuk de watersport is. Met elkaar maken we de watersport aantrekkelijker en trekken we meer mensen het water op!”

Geert Dijks, directeur HISWA Vereniging:

“De Week van de Watersport past perfect bij onze doelstelling om meer jongeren én volwassenen kennis te laten maken met Nederland Waterland. De vrijheid op het water is dichtbij voor iedereen. Het sluit perfect aan bij de campagne ‘Welkom op het water’.

Hans van den Brink, interim-directeur Bohil Media:

“Wij zijn trots op dit prachtige samenwerkingsverband van toonaangevende partijen binnen de watersport om zoveel mogelijk gerelateerde bedrijven en Nederlanders te enthousiasmeren voor de Week van de Watersport!”