Week van de Watersport: Van 30 april t/m 8 mei 2016

Bataviahaven Lelystad

Print

Op zaterdag 30 april bruist het van de activiteiten in Bataviahaven Lelystad tijdens de eerste editie van de Cornelis Race, een nieuw maritiem evenement. O.a. de KNRM Reddingbootdag en de Foilingdag van het maandblad Zeilen maken onderdeel uit van het gratis toegankelijke evenement.

Gezelligheid, vermaak en kennismaken met watersport, dat is de insteek van het nieuwe maritieme evenement. “De dag van de Watersport leent zich hier uitstekend voor”, aldus Joop van Diest, directeur van Bataviahaven Lelystad.

Programma
Het programma biedt een variatie van activiteiten voor jong en oud. Een shantyfestival (georganiseerd door Kaperskoor Lelystad), maritieme markt, touwslaan, vis roken, roeien, diverse demonstraties, een open huis van historische schepen, de KNRM Reddingbootdag, de nieuwste zeilboten (Foilingdag maandblad Zeilen) en zeilen in optimisten en pico’s van WSV Bovenwater. Het programma duurt van 10:00-18:00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen. Wil je deelnemen aan de verschillende activiteiten? Kom dan langs in Bataviahaven Lelystad.

KNRM Reddingbootdag
Tijdens de nationale reddingbootdag kunnen donateurs van de KNRM meevaren met de reddingsboot. Ook bezoekers die ter plekke donateur worden kunnen meevaren. Gedurende de dag zijn er diverse demonstraties in samenwerking met de brandweer.

Foiling dag Maandblad Zeilen
Foiling is de revolutie van het zeilen. Je ziet steeds meer zeilwedstrijden waarbij de zeilboten uit het water komen, zoals bij de America’s Cup. Wil je meer te weten komen over foilen, welke boten ermee varen en zelf eens meevliegen? Kom dan naar de Cornelis Race. Er zijn diverse demonstraties, wedstrijden en presentaties.

Cornelis Race
Het evenement is opgezet om uit te groeien naar een meerdaags evenement, waarbij zeilen een belangrijk onderdeel wordt. Deze lange termijn gedachte sluit goed aan bij de ambities van Lelystad om een prominente watersportstad te zijn.

Facebook_adv

  • Categorie(ën) Acties en kortingen, Fun watersporten, Manoeuvreren, Opendagen, Uitgelicht, Varen, Veiligheid, Zeilen
  • Locatie Lelystad
  • Adres Schoonzicht 404
    8242 KH Lelystad